Warning: include(/wfIPWhitelist.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/88/140388/limpotu.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/bootstrap.php on line 196 Warning: include(): Failed opening '/wfIPWhitelist.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php:/storage/content/88/140388/pear/php') in /storage/content/88/140388/limpotu.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/bootstrap.php on line 196 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/88/140388/limpotu.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/waf/bootstrap.php on line 199 Graffiti-flickans skapare avslöjad | Limpotu

Graffiti-flickans skapare avslöjad

Graffiti-flickans  skapare avslöjad

Nu avslöjar Sydsvenskan vem som målar henne.

Det är konstnären Fabio da Rocha Passos Pinheiro från Brasilien, känd under namnet Limpo.Han har varit konstterapeut för unga i hemstaden Salvador de Bahia och målat sedan han var barn. En svensk tjej på resa i Brasilien lockade honom till Sverige, sedan träffade han en tjej i Malmö.

– Jag gillar Malmö. Det känns lite som Salvador de Bahia. Du har stranden och du kan ta dig genom hela staden med cykel. Jag känner mig hemma här, förutom i typ december och januari. Då är jag hellre i Brasilien, säger Limpo.

Flickan har många förebilder.

– Det är dem jag målar, tjejerna som får ta allt ansvar, som inte går i skolan, som tvingas arbeta. Man kan se det på deras kroppar. Spåren efter arbetet. Det är strecken i målningarna.